- Att leva och dö som en bloggare.

"När du trampat ner din sista vän
så bleknar nog din attraktion"

Det här skrev Felicia till Paradise-Cimon på hans blogg.

"

Min vän har världens bästa blogg. Han är alldeles fantastisk; rolig, full och sådär osvenskt rolig.

Dessutom är du hans stora idol och om du kommenterar vad du tycker skulle han dö av lycka. Tack Cimon!

http://jonathancassel.blogg.se/2011/april/hon-gick-till-slut-jag-laste-s..."

Jag kanske börjar gå upp mig i bloggvärlden. Vi kan bli bloggbuddys eller vad man nu kallar det. Han är trots allt yngre så han borde faktiskt se upp till mig. Vi kan lära oss av varann.


Jag började på riktigt känna lite ångest över att blogga i helgen då Ivona presenterade mig för någon som "Bloggaren" Vem fan vill vara en bloggare? Det låter otroligt korkat att vara "Bloggaren" men jag får helt enkelt acceptera det. Jag påstår inte att alla som bloggar är korkade men själva benämningen "Bloggaren" låter inte alltför smickrande. Fast vissa är fotbollsproffs, vissa är musiker, vissa är ministrar och jag, jag är "Bloggaren".


 

Det är svårt att blogga då man inte varit med om något speciellt. Som t.ex. när man har sprungit upp och låst dörren snabbt som fan efter en tjej eller när man gått på fotboll. Men man får helt enkelt göra det bästa av situationen.
Igår klipptes jag och kan faktiskt påstå att såhär positiv till mitt hår har jag inte varit på länge. Jag är typ attraktiv och slipper känna mig alltför ful.

Jag var på hemköp och handlade igår efter klippningen. Jag fattar inte varför kassörskan ger mig så hemskt tragiska blickar bara för att jag köper två folköl tillsammans med 1,5 l mjölk och ett paket falafel. Jag gillar öl och falafel. Eller jag är inte jätteförtjust i Falafel eller mjölk men jag ville mest ha folköl så då tog jag bara någonting annat också, jag kände mig tvungen att äta något och ta något nyttigt förutom ölen. Fast det kanske är mer tragiskt att köpa ett paket falafel tillsammans med två foköl?

Igår kollade jag på semifinalen i CL med Per och Viktor. Jesper var med en runda först men han hade någon hjärtklappning eller något påstod han. Jag vet inte riktigt. Efter att jag kom hem så kollade jag på en dokumentär som heter "Övergreppen inom domedagssekten". Sekten heter The lord our righteousness church och ledaren heter Michael Travesser. Det är så sjukt vidrigt. Han berättade att han låg med sin sons fru för att Gud "tvingade" honom att göra det och sonen sa att det var taskigt av gud att "tvinga" hans far att göra det. JÄVLA GUD. Sen har gud sagt till Travesser att ligga "bredvid" 7 nakna oskulder osv. osv. Fast ja, gud sa tydligen till Michael Travesser att han var Messias också. Jag förstår att man startar sekter (de får tydligen ligga mycket, med vem de vill också) av olika anledningar men att folk tror på det är bara skrämmande. Enligt Travesser så skulle allt gå under 31 oktober 2007 men det gick inte så bra, han åkte i fängelse istället. Attans också. Det är alltid lika tråkigt när man planerat något och det bara går fel.

I helgen ska jag kanske till Lund och fira Valborg och då hoppas jag verkligen att jag får extremt mycket bloggmaterial. Bloggen blir alltid bäst på söndagen. Nu ska jag gå på second handrunda med Elsie!



  • Dagens öl - Bright brew (50% färre kolhydrater) - för oss som vill bli fulla men inte feta.
  • Dagens sämsta - Sanna har sagt upp sig från PM. Ni som är från Karlskrona förstår hur hemskt detta är.
  • Dagens bok - Eating Animals. Tyvärr är det väl bara veganer/vegeterianer som läser den kan jag tänka mig men ni som äter kött borde också läsa den. Inte för att jag ber någon att bli vegeterian eller så, eller det gör jag väl ungefär faktiskt. Rösta rött och bli vegeterian.
  • Dagens låtar: The Fiery Piano - Sirens (låten) - Även om inte Gustaf var en av mina bästa vänner så hade jag ändå tyckt att det här är ruskigt bra.
Arcade Fire - Rebellion (lies) - jävlar, vad bra den är.

Morrissey - I don't mind if your forget me. Helt enkelt lysande.
  • Dagens skit: Way out wests bandbokningar - vad fan håller de på med.
  • Dagens vänner: Felicia som anstränger sig det yttersta för att jag ska bli en i blogggänget. Och förhoppningsvis Cimon <3
  • Dagens födelsedagsbarn: Den evigt unga Per Bohman.



Viktor&Födelsedagsbarnet (Per var inte så full som det ser ut)





Jag saknar känslorna.





Allt för kärleken. Bara eftersom det är Jakobs favoritbild (och tydligen många andras)





// "Bloggaren" som aldrig kommer att få någon tjej p.g.a bilderna han lägger upp i sin blogg.

Jag har allt men jag har ingenting alls.

Nu kom jag precis hem från lite öldrickande på andralång och dagens inlägg handlar om meningslösheten hos bloggar, kärlek (eller mer att jag inte kan kärlek) och lite till. Mycket nöje min vänner.

Igår fick jag detta meddelandet från Frida:
"haha din blogg
ska fan gifta mig med dig"
Sen bestämde vi att vi skulle ha sex men jag hoppar nog det. Eller kanske, eller nej. Vi får se. Hon skrev själv sen att hon suger i sängen. Men iallafall så gillar jag all skön feedback som jag får och igår fick jag 98 läsare. Det kändes bra då jag siktar på minst 50 om dagen.
Jag anser egentligen att om man ska blogga så ska man ha någonting att säga annars kan man hålla käften. Man behöver inte skriva varje dag utan som Elias sa "det handlar om kvalitet, inte kvantitet".
Och med att ha någonting att säga så menar jag inte att man ska skriva:

"Idag har jag ätit lunch med sofia, joanna & pekka, sen satte jag mig och pluggade. Sen träffade jag Elias och berra. Vi åt jäääättegod glass, rökte massa cigaretter och låg i det gröna gräset. Sen handlade jag fil och åkte hem. Ikväll ska jag äta bönor och kolla på Top model. - FRÄSCHT".

För mig är det bara ett stort vafan - helt enkelt som en verkstad för meningslöshet.. Ni som läser detta skiter väl fullständigt i en sån snabb meningslös genomgång av min dag. All respekt till er som bloggar så, det är väl tydligen så man ska blogga egentligen, men jag fattar inte det. Det är så själlöst, hjärtlöst och ytligt. Min blogg är mitt medium att föra ut det jag tycker, känner, luktar och smakar. Eller ja, något sånt. Den är inget skit iallafall, den är bra.
Däruppe ser ni min dag, ungefär som den varit. Jag kollade inte på top model, jag drack öl istället.

Här har ni ett lysande musiktips så att jag inte glömmer det. Min älskade kära vän Gustaf har gjort en skitbra EP som alla borde ha i sina Iphones, Ipods, Mp3, JensofSweden och allt vad det heter.
http://music.thefierypiano.com/album/sirens-ep


Frida gillade min blogg för att, som hon sa "du är sådär härligt ironiskt cyniskt till allting"
Jag tror att det är lite så jag är som människa också.

- Marcus Birro är en tyck-synd-om-mig-annars-flyttar-jag-till-Rom-prettobloggare,

- Kissie är en ät-jättelite-spy-sen-upp-allt-du-ätit-och-förstora-dina-bröst-så-tycker-folk-om-digbloggare

- jag är väl isåfall en ironicyniskbloggare. Och det trivs jag med.

Nu tänkte jag skriva jättesnabbt om kärlek eftersom någon sa idag att jag borde det och Berra tror att jag klarar det. Jag skriver jättesnabbt då jag inte kan något om det egentligen. Det fick mig att tänka på de två håkanraderna  "Och vem vet hur länge vi har varandra" och "Vem tror på evig kärlek?". Det enda jag kom fram till vad gäller kärlek är att jag inte tror på att den räcker eller att man har varandra för evigt. Jag tror inte att man kan älska någon hela livet. Folk kan säkert vara tillsammans från de är 20 tills de blir 100 och dör. Men då tror jag att man är för van för att inse att man kan bli lyckligare själv eller med någon annan. Kärlek är en vanesak likadant som att Svenssonlivet är en vanesak. Jag tror på att man kan bli kär, men jag tror på det som en djurisk instinkt som kommer att gå över. Inget beständigt, inget evigt och inget man lever eller dör med.

Det gick snabbt och okej, jag är en evigt hopplös cyniker. Jag är nog fel person att skriva om detta. Jag tror också att jag sänker mina aktier extremt här med att få en flickvän, iallafall om hon läser min blogg. Fan, jag är rätt tragisk.

Dagens:

  • Mail: Ett utdrag från ett mail jag fick från David:
"... Hur mår du? Jag läste precis senaste blogginlägget och du blev både lite av en hjälte och absoluta favoritbloggare i mina ögon! Vi får prata mer när jag kommer tillbaka till Götet på torsdag. Försök överleva tills dess:) Du finns i mina tankar!..."      - vackert.

  • Vän: Egentligen alla 98 läsare jag hade igår. Jag hade velat bjuda upp er alla på en fest vid Skansen Krona någon dag. Sen Sofia som lånade ut sin mobil till mig och Emilio som lämnar staden för att åka ut i världen. Jag har ingen aning när jag får se honom igen eller var han ska.
  • Låt: The Fiery Piano - Siren EP (jag kunde inte riktigt bestämma mig för en låt), Hästpojken - Katarina är ett hål och Bruce - Come on (Let's go tonight)
  • Nummer: Mitt nya tillfälliga: 0763 280496
  • Glädje: Jag har äntligen fått tillbaka min kamera så att jag kan ta massa bloggbilder!

Mina senaste bilder laddade jag upp på Facebook precis men här kommer ett par som jag håller varmt om hjärtat.

Jag, Natte och Gugge i Prag. Jag vill ha ett badkar som jag hade i Stockholm.

Världens bästa maskeradkostym av mig, Jakob & Yeti - den trehövdade riddaren från Monty Python.

New york - och nu lämnar jag det här med gamla fina bilder. Nu har jag en kamera och kan ta massa nya bilder!

Tack, imån har jag tenta sen ska jag sätta mig i Kungsparken och dricka öl. Bara dricka öl.
// Jonathan

En fågel på flykt.



"Västgöta liljor, de vissnar aldrig"



Jag hade velat skriva om kärlek, men det orkar jag inte. Jag vet inte ens om jag kan. Jag har lyssnat på Vid protesfabrikens stängsel om och om idag. Jag kan identifiera mig med hela texten förutom sista raden. Vilken kanske är den man helst vill kunna identifiera sig med.



Jag satt och kollade på mina bilder på facebook nu. Alltså vad hände med alla de fina? Med de bilderna som ligger uppe nu så kommer jag aldrig att få en facebookrelation igen. Skitliv. Fast efter bilden och rånstatusen så fick jag massa kommentarer av kvinnor. Det kändes bra, kvinnor gillar hårda killar som hamnar i slagsmål. Det är ett problem när man gör slut med sin flickvän och upptäcker att alla fina bilder på facebook tillhörde henne. Det är också rätt kasst när man hittar en tjej man tycker är "fräsch" och sen när man kollar hennes facebook så är hon med i en grupp som heter "Gud finns". Det är extremt osexig. Jag vet att jag kanske låter lite motsägelsefull när jag säger detta då min förra flickvän är uppvuxen i Pingstkyrkan. Fast det tog ju slut också - det var toppen. Religion är bara till för att skrämma folket till underkastelse och utnyttjande. Jag har lite svårt att förstå att folk fortfarande kan tro på religion egentligen. Folk som tror att dinousarieben är uttplacerade av forskare för att hittas eller de som tror att ett rostat bröd som liknar Heliga Maria är värt att be för. Fast idag har jag suttit och kollat på Livet ords playkanal - helt lysande. De är komplett störda i huvudet.

Ikväll släpper Gugge sin debutEP. Jag kan redan säga nu att det här kommer vara helt lysande. Helt enkelt för att Gustaf är en lysande musiker och vän. Det här kommer bli grymt bra och jag är extremt peppad. Sen när allt är släppt och sådär så kommer jag länka hemsidan så får ni alla lyssna.

Jag har haft en billig och bra helg. I fredags kom jag först in gratis på yaki-da (vilket tattigt ställe det är) sen kom jag in gratis på Jazzhuset. När jag går in på jazzhuset och gubben ska komma för att ta betalt av mig så stoppar vakten Gabriel honom och säger "Släpp bara in honom, han är ändå här varenda kväll" = stammisjonte. Sen igår så var jag först i Slottskogen hela dagen och drack folköl (jag älskar göteborg) sen gick vi till observatoriet och dansade loss på ett fett "dansgolv" uppe i skogen innan jag drog till Jazzhuset.

Där var vakten och inträdeskillen väldigt oroliga över det som hände mig och självklart så fick jag komma in gratis där också. Fan, jag älskar dom. Sen när jag går fram till baren för att dricka lite vatten så bjuder bartendern mig på en shot och säger typ "Krya på dig och ta detta. Du är ju praktiskt taget stammis" Jag har alltid velat vara stammis, det är rätt häftigt. Och att jag fick komma in gratis på alla ställen i helgen är så jäkla bra. Det gjorde jag inte ens i Karlskrona. De ärt förövrigt väldigt bra att bli bjuden på en shot när man egentligen ska ta ett glas vatten för att man är för full.


Göteborg är en farlig stad. Det fick jag uppleva i förrgår. Jag måste börja gymma så att jag kan sluta bli sänkt på första slaget. Några killar ville sälja koks till mig, de ville att jag skulle ta ut 750 kronor och följa med hem till deras boss. Haha, jag älskar att vi skulle gå hem till deras "boss", det är gansterlife. Världens typ bästa pris (750 - 2 gram) men världens sämsta lögn. Jag pratade bara med dom för att jag ville att det skulle komma lite folk runt innan jag vågade gå, men ja det funkade inte riktigt. När jag inte ville köpa deras kokain så snodde den stora 2meterskillen min mobil men modiga Jonathan springer efter. 2metersmannen vänder sig om och några sekunder senare ligger Jonathan däckad på gatan. Sen träffade jag världens bästa kille som hjälpte mig med allt och tog t.o.m min mail för att höra av sig och kolla så att allting är okej. En riktig hyvens prick!
Men det måste sett så jävla kul ut när lille jag på 60 kg springer efter skrikandes "din jävla fitta" och 2meterskillen vänder sig om, fyrar av ett slag och jag däckar direkt. Tragiskt.

Så jävla onödigt att sno min telefon. Man kan högt få kanske 150 kronor för den. Det tråkiga är att  minneskortet som låg i har  jag haft i flera år så jag hade bilder ända sen jag var 17. De har ju absolut ingen användning av den. Fast det kunde varit värre, de kunde snott min plånbok och min favoritfågelskjorta.
Jag har kommit i bråk ett antal gånger men jag har aldrig slagit ett slag typ.
Varför: Jag är så jävla klen så jag däckar alltid på första slaget.
Det är nästan imponerande dålig statistik.

Jag såg förresten världens sexigaste white trashtjej igår - hon var awesome. Hon hade lätt kunnat vara med i Cops.


Dagens:

Dagens nummer: Elias fick Mabintous nummer igår. Han tyckte att det var fett. Jag fattade ingenting.


Dagens sämsta: Nu har jag inte ens en väckarklocka.


Dagens raggningsteknik: Tillhörande Elias -.
"Lägg ena armen runt hennes hals, den andra över munnen, sätt sen fingret framför din mun och säg schh. därefter viskar du "Låt det ske.".


Dagens vän: Sofia som lånar ut en mobil till mig och Vakten Gabriel. Och självklart Fredde. Alltid ett ljus i min vardag. Och jag kom på att på minneskortet som blev snott så har jag bilder på när han försöker få in sin kuk i mitten av en cdskiva. stackarn <3 Jag hade nog ett par fler nakenbilder. Coolt.

Dagens låt: Låten Pär håller på med till nya skivan. Det kommer bli sjukt bra och jag är väldigt stolt över att vara en del i processen av den.


Dagens öga:




Dagens mest saknade - de klassiska efterfestduscharna med berra.


Ha det fint alla min vänner och kära läsare. Tack Ivona, Berra, Elias, Felicia, Björn, Krigarn, Karlskronagrabbarna, den dansande hippiebruden i slottskogen och ni andra för en underbar påsk.

// Jonathan "slagskämpen" Cassel - en fågel på flykt


Hon gick till slut & jag låste dörren snabbt som fan.

Läsarrekord i förrgår! 104 läsare så det är bloggfest i helgen. Alla som vill fira mig får komma till Styrbord idag och imån!
Det här känns bara konstigt att säga egentligen men den senaste tiden har jag träffat en del kvinnor, det här underbara ovanliga singellivet, men det är typ bara två som jag gillat mycket och jag har varit med om roliga samt läskiga kvinnor. Hon som var här inatt var inte i en positiv kategori. Hon gick äntligen för en kvart sen, jag trodde aldrig att hon skulle gå. Jag försökte på alla sätt.


När hon för femte gången frågade vad jag skulle göra idag så sa jag:
"Jag ska försöka plugga lite sen kommer det hit en tjej som jag ska ligga med"
Världens sämsta ursäkt men jag kom inte på något annat och då förstår man hur desperat jag var.

Det värsta var nog att hon skulle nypa mig i midjan hela jävla tiden och säga "Men du är så smal, hur kan du vara så smal, du är så himla smal". Men ja, jag är jävligt smal, du behöver inte nypa mig hela jävla morgonen för att jag ska inse det. Jag fick panik på henne, jag tänkte ta hennes mobil i smyg och radera mitt nummer. Jag känner mig som världens dummaste människa när jag läser detta. Jag hoppas inte att folk ser på mig såhär dagen efter, eller jag har varit lite dryg sista tiden tror jag.
Jag tror mest att jag har varit konstig sista tiden eftersom min ångesttanke att jag kommer att dö när jag är 23 kommit tillbaka och jag är snart 23. Det är lite läskigt. Kan jag inte ha ångest över någon äldre ålder istället? Det mest konstiga är att jag lovat mig själv att sluta röka när jag är 26 men jag tror ändå att jag ska dö när jag är 23. Dumtdumtdumt.
Jag känner mig nöjd med jazzhusetkvällen igår trots den här tjejen. Jag fick 3 nummer så helt dumt var det inte, varav en tjej var så vacker att jag trodde att hon ljög. Så snygg och ge mig rätt nummer, det funkar inte riktigt.


Ikväll ska jag till Styrbord med Elias och några vänner till honom..
Förresten så hade Elias och jag bästa synthfesten igår till tysk synthmusik och jag hatar att jag inte hämtat min kamera än.


Dagens:

  • Bästa: Tjejen bodde i Skåne och det sista hon sa var "Hej då, vi syns kanske om ett halvår" Jag blev så lycklig att tårar rann ur mina ögon.
  • Sämsta: Att någon snodde berras jacka.
  • Mest irriterande: Att jag inte kan sluta kolla på Sjunde himlen.
  • Hemskaste: Kanske att jag skriver ett sånt här inlägg.
  • Låtar: Welle Erdball - Wir wollen keine menschen sein, Mates of State - Fluke, Electric President - Elegant disasters.
  • Onyttigaste: Igår rökte jag 2,5 halvt ciggpaket  + att jag sitter hemma och dricker vin klockan 10.55 idag. Inte O.K.
  • Förhoppning: Att jag någon gång blir lika kär som Gugge&Tove. Deras förhållande är inte okej, de  ger alla singlar ångest. Marlene&David är rätt fina också och Jakob&Joanna men Gustaf&Tove ligger alltid före alla andra.
  • Dagens bästa vän&Dagens företag - Fredrik Thomasson & Bad habits production.
Jag tror inte att jag ska läsa igenom det här innan jag lägger upp det. Jag kommer säkert sänka mina aktier extremt här, men det flöt på bra och jag hade något att säga. Eller jag tror det, eller? Nej, jag vet inte.

ps: Jag tror seriöst att tjejen snodde mina cigg.


Tack&Förlåt >

// Jonathan - den fulla syntharen.















vi låg med varann.

Väldigt bra läsarantal idag, vilket jag nog får tacka Fredde och Angelique för, eller kanske mig själv för att jag fortfarande är intressant. Jag känner mig inte så speciellt intressant nu och jag är rätt full. Jag tror att jag borde äta mer eftersom jag känner mig lite berusad efter tre öl. Man kanske inte borde blogga när man har druckit. Jag måste försöka att bli mer professionell.


Elias och jag pratade idag om att vi kanske skulle slå vad om att jag kunde gå upp 15 kilo och bli fet. Jag tror att jag hade klarat det.
Hur då?
  • Sluta rök,
  • få normal ämnesomsättning,
  • börja äta kött,
  • Sluta gå
  • Lära sig cykla
Problemet är väl att det finns ingen i min släkt som är någorlunda halvfet ens.
Problemen är också att:
  • kött är äckligt
  • cigg är gott
  • gå är trevligt
  • Jag hatar cyklar.
  • Jag vill inte bli fet.
- Det var nog tur att vi inte slog vad.


Min dag har annars varit bra i vackra Göteborg. Först tvättade jag äntligen håret eftersom det var väldigt flåtigt och halvt sönderbränt. Att jag väntade tills idag var att jag ville ha nytvättat hår när jag först träffade Angelique och sen Elias. Sen var jag bjuden till någon stor samling i Slottskogen där alla skulle röka gräs fast då kanske man inte prioriterar att vara fin.
Så först var jag och fru Johner vid kanalen drack kaffe. Efter det så åkte jag till slottskogen och mötte Elias för att hänga och dricka lite öl.  Och ja, det blev öl istället för att röka gräs. Nu har jag pratat i telefon med Marlene och är just nu uppe i 74 läsare bara idag, snart rekord.
Jag känner mig allmänt ofokuserat full nu så vet inte riktigt vad som är intressant. Jag kan snacka skit om jobbskatteavdraget, jag kan prata om varför jag röker så mycket, jag kan prata om varför jag kallas sunken eller så kan jag prata om varför rubriken är "vi låg med varann". Men det är upp till var och en att fundera över dessa sakerna.
Nu får jag nog börja göra mig klar tills Martin och Regina anländer till staden så kör vi imån igen. Jag skaffar mig alltid en anledning att dricka öl. Men jag skaffar mig också alltid tid till att blogga.



Dagens:

  • Dummaste (men snällaste): Att Marlene få för sig att alla tjejer jag träffar blir kära i mig.
  • Tvprogram: Sjunde himlen - den kristna högerns tre kronor.
  • Låtar: Belle and sebastian - Jonathan David, Jónsi - Around, Feldt - Hope.
  • Elias: När Elias var med i scouterna så fick de bland annat gå runt med deg på magen. Varför? Jo, för att då jäser degen fortare. Det var typ det bästa jag hört. Tvinga massa barn att gå runt med en påse deg på magen - riktig scoutaktivitet.
  • Vän: Marlene- Helt enkelt för att det inte finns någon jag gillar mer.  Fredde: För att han anstränger sig så mycket för att min blogg ska bli en succé och att han är den äldsta vännen jag har. Sen gjorde han en grej för mig på nivå en gång som ingen annan man har gjort. Men det tar jag inte upp här. Någon censur får det vara, det här ska vara en seriös blogg.
  • Bloggframsteg: Att jag lärt mig att länka en annans blogg genom att bara skriva personens förnamn.
// Mannen som väljer ölen framför gräset.


Slottskogen med Elias
Världens mest överskattade skitkaffe.
Kroppen som kanske ska utökas med 15 kg.

#7 - fotbollsromantik

Idag ska jag vara en fotbollsprettobloggare som riskerar att skjuta sig i foten då jag skriver detta. Jag och Angelique pratade om romantik för ett par dagar sen och jag funderade lite efter IFKmatchen som jag var på igår. Jag må romantisera fotbollskulturen allt för mycket i detta inlägget då det lika gärna kan handla om att fulla gubbar gillar att se 22 karlar jaga en boll, eller att det mer bara är en anledning att slippa kärringen och supa sig full.

Men jag finner en romantik i saker, nästan vad det än är, som folk lever och dör med. Saker som gör att folk glömmer sin vardag och just under dessa 90 minuter så ligger inga tankar på något annat utanför Ullevi. Gamla gubbar som har följt IFK genom framgång och motgångar. När man såg känslan innan matchen när de stämde upp i ton till Joel Almes - Snart skiner Poseidon med de blåvita halsdukarna höjda i luften. Lyckan i ögonen när IFK gör 1-0. Och tystnaden, tomheten i ögonen när Helsingborg gjorde det avgörande målet. Det låter kanske som en överdrivet pretentiös poesitanke men jag fann det väldigt vackert. Självklart hade jag velat slippa Helsingborgs mål men det fanns något vackert i det också.
Jag fick egentligen ingen bra bild igår men här har ni en iallafall, tyvärr när alla halsdukar och flaggor typ var nere.


Joel Alme - Snart skiner Poseidon innan en IFKmatch - vackert.


http://www.youtube.com/watch?v=7Z6UP4Pqw3E&feature=related

Ni som lyssnar på Joel Alme eller Hästpojken kommer utan tvekan att känna igen melodin då den är från A young summers youth (Alme) och Utan personlig instas (hästpojken).
Annars igår så gjorde jag ingenting nyttigt. Jag drack folköl i kungsparken med david sen slöt Elias och Alexander upp. Sen ringer pär och så spontanbestämmer jag mig att hänga med på fotboll. Där serverades den lysande Arenaölen - 70 cl folköl för 70 kronor. Olyckligtvis under matchen så råkar en kille "slänga" en Arenaöl på min rygg, så nu luktar min fjällrävenväska folköl.
Allsvenskan kan förövrigt vara den tråkigaste jävla fotbollen som finns. Jävla Tjong&träbensboll.


Nu är jag lite halvberusad och behöver försöka att plugga lite. Istället för att plugga så hängde jag med Elias i slottskogen hela dagen då jag varit så jävla trött. Jag somnade halv 5, vaknade vid halv 6 och kollade nyhetsmorgon, städade och tvättade. Jag var helt enkelt för trött för att orka plugga.
Och imorgon ska jag ut i solen och träffa Angelique. Allt istället för att plugga, eller det lät dumt. Det ska bli jättetrevligt.

Dagens:

  • Konstiga: Jag upptäckte idag att en tjej som jag träffade tidigare har fått ca 2 decimeter längre ansikte. Är det ens möjligt?
  • Låtar: Joel Alme - Snart skiner Poseidon, En svensk tiger - Dagboksdröm, The bedroom orchestra - the wine and me (jag vet, den är mesig) och slutligen Benji Hughes - Vibe so hot.
  • Vän: Päkka för det bara är så, Elias för att han hjälpte mig att förbränna alla ölkalorier med en promenad genom slottskogen och tydligen Gabriella Hardlund.
  • Wikipedia: http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_raser_i_Stargate - för berras skull.
  • Glass: Cornetto Hallon/vanilj eller något sånt.
  • Bästa inmarschlåtar (ja, det kallas så): Joel Alme - Snart skiner Poseidon & Kenta - Just idag är jag stark.
// Killen som tycker att Maud Olofsson är den läskigaste jävla kärringen som finns.


Så jävla mycket humor:


Gammal rockfotovänskap:
Vackraste WTbröllopet:

Inlägg #6 - I mitten av en hurricane.

Det blev ingen uppdatering igår då jag inte kände något riktigt bloggflow. Inget "bloggflow" = dålig blogg. Men om vi tar min lördag. Jag skulle på födelsedagsfest men då Elias låg i kalsonger till 10 så blev det lite lättare att förfesta hemma hos honom med Mattias. Den var väl inget speciellt egentligen förutom att jag förlorade en onlinematch på Fifa 11 med 9-0 mot xjasonx eller något sånt. Det var lite dåligt men min ursäkt är att det var första gången som jag spelade Fifa 11 och en av de första gångerna som jag spelade det på playstation.

Sen drog vi till Styrbord där vi dansade bäst på hela stället. Ja, vi var bäst! Den första låten som spelades när vi kom var Flyktsoda och det kunde inte börja med en bättre låt. Fast det roligaste var efterfesten hos Sofi. Jag har stora minnesluckor men jag kommer ihåg att vi hittade en svart sopsäck i trappuppgången med massa kläder som någon ville ge bort. Vi gjorde som alla andra oansvariga ungdomar. Tog med oss kläderna upp, började prova dom och kastade ut dem genom fönstret ut på gatan! Jag kände mig lite som en rockstjärna som slängde ut en tv. Det var förövrigt de fulaste jävla kläderna jag någonsin sett. Vi var däremot trevliga och plockade upp kläderna dagen efter. Sen kommer jag ihåg att jag hoppade runt i Sofis klänningar. Jag älskar att ha klänning, det måste vara det skönaste klädesplagget som finns. Jag tror att jag har rätt kropp för klänning också. Och avslutningsvis - det var en även en kvinna i lördags.

Jag var nära att spy sen på spårvagnen igår eftersom jag var så jävla dum och åt en hel jävla pizza. Jag klarar ett paket bönor med nöd och näppe så det här väl bara överambitiöst och korkat.

När Joanna eller Marlene är på en Håkankonsert utan mig så ringer de under Hurricane Gilbert. Det har blivit min låt och jag hade inte velat ha någon annan. Det finns vissa låtar man hör som får all annan musik i världen att verka meningslös, tom och helt onödig. Det finns inte många såna låtar men Hurricane Gilbert, Shoreline, No time for us, Thunder Road, Moon river, Meat is murder, Disorder är exempel för mig. Det finns bra låtar sen finns det dessa, låtar som får allt annat att verka meningslöst, låtar som man kommer ihåg när man hörde första gången och som aldrig riktigt försvinner.
I lördags så ringde Marlene mig under Hurricane Gilbert och direkt så förstod jag varför jag älskar den låten. Jag tänker inte sitta här och förklara varför jag gör det. Att förklara vad en låt betyder för en blir lätt patetiskt, svårt att förstå och det känns onödigt nu egentligen. Jag vet bara att det är en otroligt bra låt som alla borde gilla.

Angelique frågade om jag hade twitter igår och då kom jag på att alex fixade det till mig på en fest för något år sen eller två. Så jag kollade upp mitt namn och fy fan. Jag hette tydligen Fittmuschen. Vadfan tänkte jag på? Fittmuschen, alltså vad är det? Nu har jag iallfall bytt namn till karlek&uppror men jag tror inte att jag kommer bli någon stabil twittrare. Jag gjorde det nog mest för att Angelique skulle bli glad och det blev hon!

  • Dagens youtubekommentar: Om en tjej som sjunger falskt på en håkankonsert: "Fy fan för såna ja. :P Vi hade en sån bitch som bara skrek och skrek i fel ton. Till slut var det någon som bara knuffade bort henne och bad henne hålla käften."

  • Dagens sämsta parti: Sannfinländarna

  • Dagens Wikipediahäng: Det här är så jävla coolt. Kolla in dessa och sen googla bilder på dom. http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_över_varelser_i_Godzillafilmerna eller så är det bara jag som tycker att det här är fett, förmodligen är det så. Jag tycker att Spacegodzilla är skithäftig!

  • Dagens vän: David som vill dricka öl med mig ute i solen.

  • Dagens låt: Håkan - Minnen av Aprilhimlen.

Bilderna som jag lägger upp är tagna med min gamla Sony Ericsson så kvalitén lämnar förmodligen en del att önska.









Det här blev ett rätt snabbt inlägg eftersom jag är lite stressad.
En glad måndag till er alla.
// Jonathan"Fittmuschen" Cassel




Inlägg #5 - världens bästa band.

Dagens inlägg kommer nog inte att bli något superepiskt då jag ska på fest snart och jag har inte ens duschat eller borstat tänderna. Men ett snabbt kör vi! Man måste skriva ett inlägg varje dag för att vara en riktig bloggare. Jag har blivit såpass seriös med detta att jag t.o.m frågat en bloggkompis (fan vad fett att kunna säga så) att designa min blogg!

Igår så fick jag träffa Elias för första gången på jättelänge och fattiga som vi är så gick vi till Sneaky steve och drack gratis öl. De hade 1årsjubileum och gratis alkohol serverades i mängder. Elias verkade fullast på hela stället då han välte ut en öl över gästlistan. Då backade jag bak och ställde mig bland de andra blängande människor.
Sen svängde vi förbi andralång en runda (ovanligt) sen blev det jazzhuset. Efter en stund så kommer den absolut snyggaste killen på hela stället fram och börjar snacka med mig. Alla tjejer på jazzhuset ville ha honom men han hade bara ögon för en person - Jonathan Cassel. Jag fick hångla och han ville ha mitt nummer = Score. Man får ta vad man får och han var bannemig ingen dussinvara. Jag har för mig att jag fick kyssas lite med en kvinna lite snabbt men hon var förmodligen inte lika snygg.

Jag låg och kollade på den magiska Control idag på morgonen. Jag tror aldrig att jag har sett en film så många gånger, den är helt briljant. Och Joy Division kan vara världens bästa band, Unknown Pleasures kan vara världens bästa skiva och Disorder kan vara världens bästa låt.
Och det här kan vara den bästa texten någonsin:

I've been waiting for a guide to come and take me by the hand,
Could these sensations make me feel the pleasures of a normal man?
These sensations barely interest me for another day,
I've got the spirit, lose the feeling, take the shock away.

It's getting faster, moving faster now, it's getting out of hand,
On the tenth floor, down the back stairs, it's a no man's land,
Lights are flashing, cars are crashing, getting frequent now,
I've got the spirit, lose the feeling, let it out somehow.

What means to you, what means to me, and we will meet again,
I'm watching you, I'm watching her, I'll take no pity from your friends,
Who is right, who can tell, and who gives a damn right now,
Until the spirit new sensation takes hold, then you know,

Nu måste jag nog duscha och noppa ögonbrynen så att jag blir vacker. Problemet är att jag inte har någon lampa i badrummet nu. Jag köpte ny lampa idag men tog självklart fel = Epic fail. Så nu sitter jag med mobilen över min QXtidning när jag hänger på toan.


Dagens:
  • Fulaste profilbild: Fredrick Federley
  • Manliga vän: Den snygga mannen som jag döpt till CO på min telefon & Fredde
  • Kvinnliga vän: Nej, jag kommer inte på någon.
  • Dagens låtar: Joy Division - Disorder & Mates of State - Whiners bio.
  • Dagens Citat: Sam Riley i Control: You can't be in my gang if you don't smoke (Du får inte vara med i mitt gäng om du inte röker). Dels så gillar jag citatet för jag önskar också att jag hade ett gäng och jag hade velat kunna säga så till folk som vill hänga med mig. Problemet är att nästan inga av mina vänner röker så jag hade isåfall haft ett gäng bestående av Berra och Marre. Vi är ju inga bandidos precis.

  • Dagens kristna häng:

Fjanthäng.
Tack&kärlek
// Jonte "Jappen" Cassel




Inlägg #4 - Eleganta Per Bohman & 13. Säkerhetsbataljon.

Förlåt redan innan ni läser. Jag är typ bara bloggbitter idag. Eller känner mer lite intensivt förakt mot lite olika saker. Men annars är jag superglad. Elias kommer hem till GBG idag och jag har inte sett honom sedan Island. Berra åker - Elias kommer = Timing.
Jag upptäckte innan att jag var med i en grupp på facebook som heter 13. Säkerhetsbataljon. Jag fattar verkligen inte varför. Jag hatar allt som har med försvarsmakten att göra och jag föraktar alla människor som är med i den eller en liknande grupp. Och jag föraktar alla som vill göra utlandstjänst sen när man frågar dem hur det ser ut i t.ex. Afghanistan och varför de vill åka ner dit så har de ingen aning vad som händer eller vad de slåss för. Man blir roat orolig över att så iqbefriade människor får hålla i vapen.

Igår kollade jag på en extremt spännande fotbollsmatch, känslan när man kollar på sina vänner när de spelar korpfotboll och man själv står bredvid kedjerökandes är ett starkt bevis på att man kanske borde tänka över sitt liv. Fast springa är så jävla tråkigt men det var skönt att få känna att man var en del av laget.  När jag såg mina vänner svettiga och tränade så ville jag bara hem, vara nyttig och käka majs. Jag åt majs sen åkte jag till Sofi och drack öl sen var jag på jazzhuset och drack mer öl. Så det var lite misslyckat ur hälsosynpunkt men lyckat vad gäller allt annat.

Jag vet inte varför men jag har en dag då jag känner för att störa mig på saker:
Såna här facebookgrupper gör mig typ bara uppgiven.
"Vi som skickar sms varje dag",  "Take me as i am, or watch me as i go..", "Vi som hellre står själva än att ha falska vänner!" - Men ja, jävligt roligt för er att ni hellre står själva än att ha falska vänner. Vi som inte är med i den här gruppen gillar att ha falska vänner. Alla gör det förutom ni. Korkade människor. Såna här uppenbara grejer är bara efterblivna, fast om man är med i gruppen så kanske man inte får några falska vänner? Då vet ju falska människor att - "Oj, den här människan står minsann hellre själv än att ha falska vänner, här får jag akta mig.". Hm, men jag tvekar på att det är så. Fan vad bittert av mig att ens klaga på detta.
Nej, nu ska jag bli glad. När man ska på ölrunda på andra lång så ska man vara glad.

Dagens:

Manliga vän: går till Elias Hansson som äntligen är tillbaka hos mig!
Kvinnliga vän: Sofi - hon fyllde år igår och jag lovade henne.
Hästfyllo: Martin "Hästpojken" Elisson som stod med huvudet nedborrat i klyftan på ett par silikonbröst på jazzhuset igår i ungefär 1 timme.
Sämsta: Jobbskatteavdraget
Låtar: Jónsi - Around us, Mates of state - A control group och Bruce Springsteen - Badlands (live in New York City)
Fotbollspelare: Per Bohman - att en fotbollspelare kan se så elegant ut i sina rörelser är för mig helt otroligt.

Tack&Förlåt. Jag älskar er.
// Jonathan

Min egna Dr Jekyll & Mr Hyde:

Jonathan

vs:

Sunken





Inlägg #3 - jag måste skära av hennes huvud.

Nej, jag skojar bara. Så dramatiska ska vi inte vara. Jag hade faktiskt 87 läsare i förrgår förresten = Succéblogg!!!
Jag är ledsen att jag inte uppdaterade igår men det blev en rätt kaosartad kväll och jag kom aldrig hem. Egentligen skulle jag bara ta en öl runt 5 med Vildbäret och sen åka hem. Men som det brukar vara. Vildbäret och jag ska gå, då ringer turken och vill dricka öl så vi dricker mer öl.

Sen vid 7 skulle jag vara med i en dokumentär/musikvideo så då var jag tvungen att åka till Skansen Krona. Jag träffade en trevlig hemlös gatumusikant förra veckan vid namn Emilio så skrev han till mig igår och frågade om jag ville vara med i det här.  Egentligen orkade jag inte men ni som bloggar och på annat sätt gör saker för massorna vet att all publicitet är bra publicitet här i början.
Emilio sökte även till Idol igår och gick vidare rätt långt så han fick sjunga för den underbara juryn och vara med i tv. Tyvärr så var Lailas kritik som så många gånger förr brutal - "Du sjunger som ko råmar"

Efter inspelningen så droppade det in mer och mer folk så det blev öl på andra lång. Och nu ska ni banne mig höra&häpna - sen fick jag gå in gratis på Yaki-med hjälp av lista.
Och låt mig säga såhär: Det var fan det fulaste jävla stället jag någonsin sett. Han som inredde det måste varit både blind och döv för människors kritik.
Tyvärr så körde jag det som en isbrytare med en snygg tjej jag träffade. Det föll rätt pladask då det visade sig att hennes bästa kompis pappa hade inrett stället. Jag blev som så många gånger förr lämnad med min cigg och min öl. Men det stoppade inte mig och till slut så fick jag hånglax2 fast inte med den kvinnan.

Idag är det solsken i mitt älskade göteborg så jag ska nog sätta mig under en korkek och dricka ett par folköl! Frågan är om Jakob Säw tillåter mig att dricka öl när jag träffar honom.

Dagens (det blir rätt många idag):

Dagens manliga vän: Emilio Håkansson - för den blöta gårdagen
Dagens kvinnliga vän: Hm i brist på annat - Hångeltjejen.
Dagens värsta: http://blog.paf.com/schulmania/utelast/ - läs så förstår ni.
Dagens fulaste: Yaki-da
Dagens låt: Bobastian - Spel för galleriet el. The head and the heart - Ghosts.
Dagens sylt: Sylten som rann ut i min fjällrävenväska inatt. Ha aldrig risifrutti i väskan.
Dagens glenn: Att alla Glenn Hyséns tre söner heter Glenn i andranamn. Alla heter Glenn i Göteborg.

Jag klarade förresten min senaste tenta!
Tack mina vänner
// Jonathan


Och eftersom Natan tyckte att jag borde lägga upp lite bilder som hade att göra med min dag så kommer en bild på Emilio från gårdagen.



Inlägg #2 - en clowns historia.

Mitt första inlägg blev en omedelbar kritikerrosad succé så nu är jag så jävla peppad! Jag testade t.o.m att spela in lite vlogg innan, det var skit men mitt mål är att tillslut utvecklas så pass mycket att min blogg evolvas till en vlogg. Eller nej, jag skojar bara.

Fast däremot så "pingade" jag min blogg igår! Då, just då, så började jag att känna mig som en äkta bloggare. En Kissie, en Paradise - Cimon, en Perez Hilton!

Idag har jag haft min första dag utan någon alkohol på ett par veckor och jag känner mig oerhört nyttig. Med tanke på att som svar på mitt sms där jag frågade Pär vad han skulle göra ikväll, så skrev han bl.a. "...Jag vet att du vill dricka bäss och kolla fotboll men jag ska vara nykter idag..." Jag hoppas inte att alla har såna tankar om att det är allt jag vill göra när jag umgås.  

Alkoholnyttig är jag sannerligen idag men däremot har jag rökt ett och ett halvt paket cigaretter och det är väl mindre nyttigt men jag tar långsamma steg mot en hälsosam vardag. Jag har faktiskt promenerat i sammanlagt 4 timmar idag fast jag gick hem och plattade håret efter halva tiden. Jag såg ut som ett jävla troll. Så det är hela min dag. En ensam dag med ebba grön, eldkvarn, Joy division, james carr och broder daniel. Det är status att namedroppa coola saker i bloggar har jag hört så det kör jag på!.  

Malin tyckte att jag skulle nischa min blogg men jag vet inte, jag har fan ingen aning hur man gör. Hennes förslag var väl ungefär en poppojkes jakt på sex & kärlek. Egentligen är man väl alltid på jakt efter sex&kärlek, eller det är väl en direkt underton av många av våra handlingar. Eller så funkar nog jag, det funkar för mig iallafall. Jag kan självklart börja skriva om det, jag är trots allt ett av de största sex and the cityfansen som jag haft nöjet att träffa. Men som sagt så har jag inte haft någon direkt kontakt med någon annan människa idag så det har varit torka denna tisdag.

Däremot kan jag snabbt säga att mina nyliga "mysiga" stunder innehållit såväl dans i strumpbyxor, drömmar om att jag råkat kissa på folk (följt av panik), någon som kanske heter Kerstin, läskiga kvinnor, söta!, kajal, glömda namn, "klädorkaner" och uttrycket "du är den mest efterblivna människan jag någonsin träffat" x5. Jag fattar inte varför jag skriver detta.

Jag har också äntligen lärt mig att skeda folk. Jag har alltid hatat det, det känns bara irriterande. Man ligger där bakom, armen sover och man vill bara att hon/han ska somna så man kan vända sig bort. Jag fattar inte varför man förväntas att skeda en kvinna om man är man, det är bara korkat. Jag blev däremot skedad av Dandan i helgen och det kändes som om en stor björn höll om mig. Det är allt ni får veta just nu men ni förstår nog att det varit en rolig tid i mitt liv på senaste.

Jag fick höra av en bloggexpert precis att mitt inlägg skulle vara kort och koncist så det här får duga.

Då avslutar vi med dagens!

  • Dagens låt: Joy Division - Atmosphere
  • Dagens manliga vänner: Pär & Jakob (de har smsat mig)
  • Dagens kvinnliga vän: Ella (hon har smsat mig)

ps: En clowns historia är en Eldkvarnlåt om ni vill veta. En jävligt bra låt dessutom.

Krx&MVH

// Jonathan  

"Kissie säger man ska ha minst en bild per inlägg"
Varsågod Kissie!

Inlägg #1 - världens sämsta blogg.

Jag skriver bara det här för att jag pratat om en blogg så länge och jag skäms om jag inte skriver iallafall ett inlägg.
Jag tror det står några saker om mig om man klickar på "Om mig" när man går in på min blogg här.
Men min kära vän tyckte att det var en bra inledning att skriva lite om mig själv.

Jag heter Jonathan, är född 89 och läser Histora A på GU.
Jag röker, är vegeterian och superpeppad. Jag gillar att läsa, lyssna på musik och nej, det var inte kul att skriva om det här. Det får komma när det kommer.

Det enda jag tänker på nu är vad jag håller på med. Jag kan väl fan inte skriva en jävla blogg. För att vara en intressant bloggare så måste du ha något som tilltalar den stora massan. Man kan vara Kissie - en korkad brud med "lite" för förstorade kroppsdelar som tyvärr uppmuntrar folk till ett utseende som jag inte hade rört i med tång. Man kan vara Marcus Birro - en pretentiös tyck-synd-om-miggubbe med kass självinsikt. Eller så bör man ha varit med i Paradise hotel eller Idol. Kort sagt: På något sätt så måste du vara intressant för den stora massan.

Så då sitter jag här - En cynisk kedjerökande ölglad vegeterian i en 1a i Göteborg. Det låter ju sannerligen otroligt intressant. Först när man skapade bloggen så skulle man göra någon design men jag fattade ingenting så jag hoppade över det, så det här kommer förmodligen vara en extremt ful blogg.

Jag nog säga det redan nu: Det finns nog ingen normal människa som kommer att finna något intresse i något jag skriver men skitsamma jag skriver lite trots att jag inte har någon aning om vad man ska skriva i en blogg.
Jag tycker själv att läsa bloggar och kolla runt på facebook är ganska tråkigt då människors liv inte intresserar mig nämnvärt. Därför känns det lite skönt att ingen kommer bry sig om vad jag skriver, så därför kan jag skriva vad jag vill.
Det får däremot bli nästa gång för nu har jag ingen aning vad jag håller på med och behöver rannsaka mig själv för att göra mitt liv intressant i bloggform. + att jag behöver läsa om barnarbete i Indien till min föreläsning imån.

Mitt första inlägg floppade rätt rejält men jag avslutar som sig bör. Med lite tips och fula bilder.

  • Dagens självklara låttips:: Ebba Grön - Flyktsoda.
  • Boktips: Jonathan Safran Foer - Eating Animals (bara för att jag köpt den idag och den första delen är strålande)
  • Dagens manliga vän: Richard "Vildbäret" Bertilsson.
  • Dagens kvinnliga vän: Marlene som gjorde min helg.
Dagens läskiga bild:




Juholt påminner mig här om någon tecknad figur som jag var livrädd för när jag var liten. Trots det så har han någon slags gemytlig mysgubbhet som jag dras mot.

Som avslut så vill jag tillägna mina tankar till alla kära karlskronabor som sörjer KHKförlusten mot Huddinge. Jag är här för er grabbar och tjejer.
Jag orkar inte riktigt läsa igenom texten så ni får ha överseende med grammatiska fel.

Krx & förlåt att jag är så dålig, kära vänner.
Nästa inlägg kommer att bli bättre, jag lovar!
Dagens mest passande citat ang. min blogg:
"Att få någon att läsa massa skit sen be om ursäkt för att det är skit"
// Jonathan







RSS 2.0